Ihmeelliset tiedot linnuista

Otamme huomionne valikoiman hämmästyttäviä faktoja linnuista.

Ihmeelliset tiedot linnuista

Mitat.

Suurin astumalintujen on strutsin

tavallinen asuu Afrikassa (Struthio c. Camelus), jonka korkeus voi nousta 74 cm 2 m.

korkein kaikista linnut lentävät maasta suon nosturit irtoaminen Gruidae. Jotkut ihmiset saavuttavat korkeuden lähes 2 metriä.

Pienin lintu

on Hummingbird (Mellisuga helenae), joka asuu Pinosin saarella ja Kuubassa. Vauvan paino on 1,6 grammaa ja pituus on 5,7 cm. Puolet pituudesta on nokka ja häntä. Nainen kolibri kooltaan hieman enemmän.

Suurin esihistoriallinen lintu

on Dromomis stirtoni. Vuonna 1974 Alice Springsin lähelle löysivät strutsiin muistuttavan jättiläisen linnun jalkojen fossiiliset luut. Hän asui Keski-Australiassa muutama miljoona vuotta sitten. Sen korkeus oli noin 3 metriä ja paino – noin puoleton.

Lento.

Mustavalkoinen nopeus tunnetaan lentävin linnuksi

, joka voi olla ilmassa 2-4 vuotta. Lentokoneella tämä lintu voi nukkua, syödä ja jopa kaventaa. Ennen ensimmäistä laskeutumista nuori nopea, ensimmäisen lennonsa voi voittaa jopa 500 tuhatta kilometriä.

Pisin lento

teki tavallisen teran (Sterna hirundo). Tiede tietää, milloin lintu jätti pesänsä Suomessa elokuussa 1996, ja se tarttui tammikuussa 1997 Australiassa. Lintu on voittanut lähes 26 tuhatta kilometriä.

Hitaasti kaikki lentävät

puukoukkua (Scolopax minor). Ottelun aikana amerikkalaista silkkiä pidetään ilmassa nopeudella vain 8 km / h.

Lentävien lintujen raskaimmat ovat tonttu (Ardeotis kori) ja dudak (Otis tarda). Afrikkalainen suuriruoska elää Etelä- ja Koillis-Afrikassa, ja dudak asuu Aasiassa ja Euroopassa. Tuhkan paino on korkeintaan 19 kg, tietoja on nurmikoilla, joiden paino on 18 kg. On huhuja Manshurissa löydetystä urosdudakista, jonka paino oli 21 kg, eikä hän voinut lentää suuren massan vuoksi.

Useimmat vaeltavan albatrossin (Diomedea exulas) siipien

. Vuonna 1965 joukko Yhdysvaltain tutkimusalus “Eltanin” in Tasmaninmeri kiinni vuotias mies albatrossi, jonka siipien kärkiväli oli 3,63 m.

ennen kaikkea kärpäset

(Gyps ruepellii). Norsunluurannikolla 29 päivänä marraskuuta 1973 Cyp törmäsi 11,277 metrin korkeuteen matkustajan matkustajakoneella. Amerikkalaisessa museossa linnun jäännösten perusteella ja sen höyhenet pystyivät tunnistamaan lajin selvästi.

Nopein kaikkien juoksujen

strutsi. Kaikkien ei-lentävien lintujen joukosta afrikkalainen strutsi, suuresta massastaan ​​huolimatta, kulkee nopeammin kuin kaikki, nopeuttaen jopa 72 km / h.

Nopeammin kuin kaikilla kärpäillä

peregrine falso (Falco peregrinus). Sen suurin nopeus saavuttaa 200 km / h, tämä tulos saavutetaan, kun linnut korkealta korkeudelta ryntäävät alas, vartioivat sen aluetta tai metsästetään.

Useimmiten siivet siipiä

sarvet hummingbird (Heliactin cornuta). Tämä lintu asuu Etelä-Amerikan tropiikin syvyyksissä, siipien läpän taajuus on 90 lyönnit sekunnissa.

Nopeampi kuin kaikki ui

pingviini (Pygoscelis papua). Papuan pingviini vedessä kiihtyy 27 km / h: aan.

Syvemmällä kuin kaikki sukellat

myös pingviiniä. Suurin sukellussyvyys keskuudessa lintujen kirjattiin keisaripingviineillä (Aptenodytes forsteri), vuonna 1990 Rossinmeri lähellä Etelämantereen toisen linnun donyrnula 483 metriä.

Ikä ja koko.

Luonnonvaraisten lintujen vanhin

on typerä. Vapaa lintujen enimmäisikäraja on 45 vuotta. Kirjoitus kuuluu tyhmälle, joka soi vuonna 1951 Orkneysaarilla ja sitten joka vuosi he näkivät sen.

Vanhin lintu

on siperianharjunosturi (Crus leucogeranus). Wisconsinin osavaltion Yhdysvaltain osavaltiossa nosturien suojelua koskevassa kansainvälisessä rahastossa Wolfe-niminen nosturi selviytyi 82 vuodeksi.Kuolema tuli vuonna 1988, kun lintu on rikkonut sen nokkaa, ajamalla pois ärsyttävän kävijän.

Suurin pesä

rakennetaan Australian silmä-kissa kana (Leipoa ocellata). Sen haudottavat kukkulat voivat saavuttaa korkeuden 4,57 metriä ja leveyden yli 10 metriä. Tutkijat ovat laskeneet, että tämän pesän rakentamiseen käytetään lähes 300 tonnia rakennusmateriaalia, jonka kapasiteetti on 250 kuutiometriä.

Pienin pesä

kuuluu hummingbirdiin (Mellisuga minima). Sen halkaisija on noin 2 kertaa pienempi kuin pähkinä. Mutta kolibri (M. helenae) on pesän, jonka halkaisija on pienempi, melkein kuin tyrmäys, vaikka se onkin syvempi.

Pienin munat

kuuluvat myös kolibri, sen versio (kimalaiskolibrit minimit), elävät Jamaika munia, joiden paino on vain 0,3 grammaa ja pituus on alle 1 cm.

suurin muna

kuuluu strutsi, sen pituus on yleensä vaihtelee 15-20 cm halkaisijaltaan 10-15 cm ja paino on 1 – 1.78 kg. Samassa tilassa on kymmenkunta kananmunaa. Kuoren paksuus on vain 1,5 mm, mutta se on melko voimakas ja kestää ihmisen painon.

Add a Comment