käki

Kurkku

(tai kurkkukarva) muodostaa linnun perheen, joka kuuluu kurkkukaran irtoamiseen. Tavallinen kuru on tämän perheen tunnetuin edustaja.

Erilaiset kurpitsat ovat erikokoisia. Useimmissa kurkumarjoihin kuuluvissa lajeissa massa tuskin saavuttaa 100 grammaa ja kehon pituus on enintään neljäkymmentä senttimetriä.

Kaikille tämän perheen jäsenille on kuitenkin ominaista pitkät häntä, ohut runko ja vahvat jalat. Plumageilla ei yleensä ole kirkasta väriä, seksuaalinen dimorfismi on huonosti kehitetty tai poissa kokonaan.

Monet kurpitsa ovat pesän loisia, eli he heittävät munansa toisten ihmisten pesiin (tyypillisiä polygam lajille). Kaikkien ruoanlaittojen pesimet syntyvät avuton – he ovat sokeita ja alasti. Ulkopuolella köynnösten nuoret ovat kuin heidän “sijaisvanhempansa” poikaset. Sukat kehittyvät nopeasti, jo pari viikkoa syntymän jälkeen he voivat lähteä pesästä.

Cuckot kolonisoivat metsiä, mutta jotkut ihmiset haluavat avoimia alueita. Useiden lajien ruokinnassa ovat pääasiassa hyönteisiä. Perheen lajien määrä on sata ja neljäkymmentä, ne kaikki yhdistyvät kuuteen alaryhmään: todelliset kakut, kurkkukakku, Madagaskar-kakku, juokseva kakku, kurkkumärkä ja värikäs kakku.

Kyyhkysuomalaisuuteen kuuluu lajeja – amerikkalainen kurpussi, shportsevaya-kuru, kurkkumetsä. Heidän edustajansa varustavat pesiään pensaissa tai puissa, ja näiden trooppisten kurkkatietojen ruokavaliossa tulee myös pienikokoisia selkärankaisia, kuten liskoja.

of Köpien elinajanodote luonnollisissa olosuhteissa vaihtelee viidestä kymmeneen vuoteen.

Cuckot heittävät munansa muiden lintujen pesiin.

Tämä on yleistä monille hamppueläinlajeille, jotka ovat pesän loisia. Koiranpähkinät kehittyvät paljon nopeammin kuin muiden lintujen poikaset. Tältä osin “perinnöllä” on pian mahdollisuus siirtää lintujen poikaset pesässä, josta se ilmeni. Samalle monogamiselle sorkeudelle tyypillistä on parien muodostuminen kasvatuskauden aikana, jotka sittemmin rakentavat pesää, inkuboivat munia ja ravitsevat vastasyntyneitä poikasia.

Tavallinen hamppu on keskikokoinen lintu.

Normaalin kakkonen pituus on 40 senttimetriä ja siiven pituus on noin kaksikymmentäkaksi senttimetriä (siipipyörä on kuusikymmentä senttimetriä). Tämän lajin yksilöillä on pitkät siipi siivet ja pitkä porrastettu häntä (pituus on kahdeksantoista senttimetriä). Tavallinen kuru ulkoisesti (kooltaan ja väreiltään) on samanlainen kuin haukkametsä.

in Seksuaalinen dimorfismi tavallisissa kurkuissa ei ilmaistu.

Päinvastoin, se ilmaistaan ​​voimakkaasti. Värillisesti aikuiset naiset eroavat merkittävästi aikuisten miehistä. Aikuisten urospuolisten hampaiden väri on tummansinisiä sävyjä hännän ja selän sekä vaaleanharmaalla sävyllä rinnassa, kaulassa ja kurkussa. Muunlaisen hölynpudotuksen osalta siinä on valkoinen väri, jossa on voimakkaat tummat poikittaisnauhat. Mitä tulee naaraihin, niiden yläpuolella olevasta höyhenestä on joko ruostepunaisia ​​tai ruskeita sävyjä. Nuorilla yksilöillä on joko punertava tai harmahtava väri punertava sukupuolesta riippumatta. Koon mukaan naaras on hieman erilainen kuin mies, aikuisten paino on 100-120 grammaa.

Tavallisella kakukalla on laaja jakelualue.

Normaalin kakkonen pesimäkohtia ovat Euroopan alueet, Aasia ja Afrikka. Tavallinen hamppu löytyy myös pohjoisesta polaarisesta ympyrästä. Mutta Indokinan eteläpuoli, Hindustanin ja Arabian niemimaan alueet eivät ole tavanomaisen kakukan pesintäpaikka.Käki, pop-munat pesiä varpuslinnut voidaan nähdä metsä-aro ja arojen, taigan metsistä ja lammet, puistoissa ja puutarhoissa, reunalla aavikon ja vuorilla.

Tavallinen kurkkus on muuttolintu.

Suuri osa jakelualueesta on tosiaan näin. Yhteinen kuru talvet Etelä-ja trooppisessa Afrikassa. Paljon harvemmin, tämän lajin yksilöt liikkuvat talveen eteläisissä maakunnissa Kiinassa, Indokina, Ceylon, Intiassa ja Arabian niemimaan eteläosissa. Mitä tulee yksityishenkilöihin, jotka pesivät suoraan Etelä- ja Trooppisessa Afrikassa, heillä on istumajärjestelmä. On mielenkiintoista, että kevään alussa kukat lähtevät välittömästi talvimahdollisuuksilta, esimerkiksi ne alueet, jotka pesivät Euroopan alueilla, lentävät Afrikasta maaliskuun ensimmäisinä päivinä. Nämä linnut kuitenkin joutuvat pesimäkohtiin hitaasti (yhden päivän aikana cuckoo lentää noin kahdeksankymmentä kilometriä), mutta ensimmäiset kurkot saapuvat Keski-Euroopan alueelle vasta viimeisten huhtikuussa. Katajanrannan alueen pohjoiset rajat ulottuvat vasta kevään loppuun.

the Venäjän federaation alueella kukko löytyy kaikkialta.

Tämä on käytännössä tapausta, jos se on toukokuun ja heinäkuun välinen ajanjakso. Kukko ei näy, ellei pohjoinen tundra. Mielenkiintoista on, että Euroopan osassa maata näet edustajia vain yhdenlainen perheen käki – käki, keskeinen osa Venäjää – kaksi lajia, mutta itäosassa maata asuu viisi lajia lois cuckoos. Venäjän federaation alueella sijaitsevat kurpitsa mieluummin asettuvat metsiin ja puistoihin. Erityisesti suosikkipaikkoja heille ovat rannikon rantoja, pensaita, lunta ja reunoja pitkin kaatoa.

Polygyny – yleinen ilmiö tavanomaisen kakun parisuhteessa.

Polygyny tässä tapauksessa on seuraava. Mies houkuttelee naaraita huutoillaan, sillä hän on aiemmin käyttänyt suurta tonttia. Hän tekee ääniä “ku-ku”, se tapahtuu monta kertaa, ja äänet eroavat toisistaan ​​äänekkäästi. Muuten, kakku sai nimensä tämän ominaisuuden ansiosta. Mitä naisille, ne ovat paljon hiljaisempia kuin miehet. Nainen ääntä voi kuulla heidän lennon aikana, mutta tämä ei ole kovin “ku-ku” vaan kourallinen trilli “kli-kli-kli”. Sen tarkoituksena on houkutella miehiä. Kaikki hänen omaisuutensa miespuolinen kakku yrittää lentää yhdessä päivässä. Alueen yli, miehen vuorotellen kaventuu naaraiden kanssa. On mielenkiintoista, että jokainen niistä sijaitsee tietyllä maaston alueella. Tällaisen tontin alue on alueella 2-4 hehtaaria. Sivustonsa kohdalla naaras valitsee tulevat “kasvattajat” jälkeläisestään muista lintulajista, koska pesimä parasitismi on tyypillistä tavalliselle kakukalle. Kesällä se ei haitata munia, eikä se rakentaa pesiä itselleen. Mielenkiintoista on se, että tiede on dokumentoitu tapauksia, joissa uumotut munat työntyvät yli sadan kaksikymmentä lintulajien pesiin. Yllättävää on, että yhden tavallisen kurukan jälkeläiset yleensä muistavat alueen, jossa heidät ravittiin, ja niiden osallistuvien lintujen ulkonäkö. Kun uusi kesä alkaa, he palaavat näihin alueisiin.

Normaalin kakkonen naaras on hyvin tarkkaavaista.

Tämä edellyttää erityistä käyttäytymistä. Naaras ei ole vain tarkkaavainen vaan myös salamyhkäinen. Hän tarkkailee huolellisesti hänen tulevan poikansa valitsemat sijaisvanhemmat. Naaras on kiinnostunut rakentamaan pesän ja munat. On hämmästyttävää, mutta kuru yrittää heittää munansa pesään, jossa on samanlaisia ​​koiria ja värejä. Näyttää toistettavan kopion. Parannettu hetki (voimakas oviposition aikana) naaras poistaa yhden munan omistajan pesästä ja korvaa sen muna (ulkonäöltään se on identtinen muiden kanssa). Tämän toimenpiteen kesto ei ylitä kymmentä sekuntia.Varastetun munan kohtalo on joko heitetty ulos tai jonnekin syödä. Yhden kesän aikana naaras pystyy tuottamaan kolmestatoista kaksikymmentä munaa. Heitä hän, yksi kumpaankin paikkaan voi olla vain kaksi tai viisi munaa, jossa määritetään joukko ajan naispuolinen käki kykenee kolme päivää viivästymisen oviduct muna jo valmiina purku. Nest-parasiitti vaikutti yksilöiden fysiologiaan niin paljon, että vain kun naaras löytää uuden pesän rakenteilla tuleville adoptiovanhemmille, seuraava muna alkaa muodostaa.

Korvaaminen mestarin muna kanan on helppo havaita.

Tämä ei ole totta. Tämä tapahtuu hyvin harvoin. Käärmeiden munien alkioiden kehitys kestää noin kaksitoista tai kolmekymmentä päivää, mikä on paljon nopeampaa kuin alkion kehittäminen isäntämunissa. Käsikynttilät ovat usein ulospäin samankaltaisia ​​(ja ei vain ulkoisesti, mutta vielä ääneen kuuluvissa) poikasiaan pesässä. Kun hänellä on kaareutunut selkä, kakukan poikasen voi helposti heittää poikasten poikaset tai munat pesästä. Lisäksi hän vaatii jatkuvasti syötävää ja kasvaa näin nopeasti (jo kaksikymmentä-kaksikymmentä toinen päivä kurkku lähtee pesästä, sen mitat ovat lähes kolminkertaiset vanhempien kokoon). Kahdella tai kolmella viikolla vanhemmat vaeltavat kurkuilla istutettaviksi ja puistoihin. Tällaisten siirtymien säde on kaksi tai kolme kilometriä pesästä.

Kyyki vahingoittaa ympäristöä, mikä pilaa pesät.

Siitä on kuitenkin myös hyötyä. Kukko tuhoaa monenlaisia ​​hyönteisiä, jotka vahingoittavat metsää. Puhumme esimerkiksi männyn silkkiäistoukista ja karkeista tammihevonenruohoista. Nämä hyönteiset eivät syö pieniä laululintuja. Syynä on heidän ruoansulatuskanavansa. Nämä hyönteisten tuholaiset sisältyvät tavallisen kurjan ruokavalioon.

Kuurotuomari on kuin tavallinen kakku.

Onko koko pienempi. Tavallinen kakku ja kuurotukko ovat lähimmät sukulaiset. Miehen kuurotuomarin ruumiin pituus on kolmekymmentäviisi senttiä. Kuurotuomari on pääasiassa muuttolintu, elää enimmäkseen havumetsissä, mutta se näkyy seuduissa. Se ruokkii kasvien siemeniä ja pieniä hyönteisiä.

Intialainen hamppu on Primoryen tavallinen lintu.

Jo 1900-luvun jälkipuoliskolla näin oli. Tällä hetkellä se on harvinainen. Intialaisen ruoan jakelualue Venäjän federaation alueella kattaa Amur-alueen laajaperäiset metsät. Intian ruoan talvehtimispaikka on Kaakkois-Aasia. On mielenkiintoista, että intialaisen kakukan yksilöillä on samanlainen ulkonäkö tavallisen soran yksilöiden kanssa. Erottuva piirre on kaksivärinen nuija ja laajan pre-tip black bandin läsnäolo.

свой Intialainen kurja on varovainen.

Tämä on erittäin salamyhkäinen lintu, joten sitä on hyvin vaikea tarkkailla. Tämä seikka johti siihen, että tutkijat pitivät pitkän matkan tietämystä tästä linnusta. Jopa kesken kaksikymmentä vuosisataa, intialaisen ruoan munia, jotka löytyivät siberilaisen väärennöksen pesiin, otettiin tavallisen soran munalle. Mitä Siperian rogue, meidän nykyään hän on ainoa tyyppi kasvattaja tunnetaan alueella Venäjän federaation. Siperian rogue-munien asettaminen sisältää viisi tai kahdeksan munaa, joita lisätään usein toiselle muna-kananmiehille. Ulkopuolella se on samanlainen kuin muut munat pesässä, hieman suurempi.

Pieni kakku on pienikokoinen.

Itse asiassa sen paino tuskin saavuttaa kuusikymmentä grammaa. Painon mukaan pieni kakku on pienempi kuin tähtipukki, mutta voittaa siihen verrattuna kooltaan – suurelta osin pitkänomaisen hännän ja pitkien lentojen hampaiden takia.

Pieni kakukainen on kuin kuuroinen kakukainen.

Niitä yhdistyvät höyhenpeitteen väritys sekä yleiset kasvattajatyypit. Jälkimmäiseen kuuluu chiffchaff. Erityisen mielenkiintoista on pieni käki ja näkemyksensä-kouluttaja läheisyydessä kylän Hasan (pieniä käki asuu Etelä Primorye, ja talvet Etelä-Aasiassa). Kouluttaja on lyhytsiipinen chiffchaff, joka on pitkälti alkuperäistä. On yllättävää ainakin se, että lyhytsiipisen chiffchaffin naaras on lähes kaksi kertaa pienempi kuin mies. Polygyny on tyypillistä sekä lyhytsiipisen chiffchaffin että pienen kakkonen. Lyhytsiipinen chiffchaff rakentaa varsin suuria pesiä, joilla on sivuputki. Yhden kauden naisten pieni cuckoo heittää tällaisia ​​korttipaikkaan, yksi (tai kaksi) munan, josta poikasen näyttää noin kaksitoista päivää. Kukushonok ei menetä aikaa ja jää pian pesään – hän yksinkertaisesti heittää ulos jo syntyneiden poikasten tai munien pesän. Noin kahden viikon kuluttua kurkku lensi pesästä.

Laajaa siipikarjaa on laaja jakelualue.

Tämä viittaa tämän lajin yksilöiden jakautumiseen Venäjän federaation Kauko-idässä. Laajaa siipikarhu löytyy Khabarovskin alueelta ja Primoryesta etelään. Tästä huolimatta tosiasia, ornitologien paljolti vähemmän perillä biologiasta lisääntymisen shirokokryloy käki, verrattuna muiden lajien kuuluvan perheen käki ja todettu Venäjällä. Yuri Pukinsky (Primorye tutkija, kuuluisa ornitologi), esimerkiksi nimeltään shirokokryluyu käki lintu, mysteeri, koska tämä lintu metsästämään ja hyvin vaikea muniin. Mutta laaja-siipisen kurkkun ääni kuuluu koko taiga. Ihmisen ääni muistuttaa kohinaa, joka ulottuu ajassa ja lisää äänenvoimakkuutta ja äänenvoimakkuutta. Naisen ääni muistuttaa miehen ääntä, eroaa sävyllä (alempi) ja kestää (lyhyt).

Suurta siipikarhu, tärkein luonto-opettaja on sininen yökerho.

Tämän seikan vuoksi on erittäin vaikeaa etsiä ja tutkia leveän silmäkynnen munia. Tosiasia on, että sinisen paukkujen pennut ovat kentällä. On erittäin vaikeaa löytää niitä taigan erämaassa. Ensimmäinen käki muna shirokokryloy onnekas nähdä vain vuonna 1970, mutta silloinkin se otettiin muna läpitunkeva käki. Ornitologi Yuri Shibnev löysi sinisen sinisimpukan pesästä. Viikon kuluttua, huomannut (suurempia kuin kaikki muut) munat, kukko syntyi. Sininen sieppari on eräs tällainen kurkku kouluttaja.

Laajan siiven siitosmunia on kooltaan suuri.

Tämä on niin. Se ylittää kaikki muut Venäjän federaation alueella asuvat piikkikannan edustajat. Mitä väri kuori, se on samanlainen väri muna-tyyppinen opettaja shirokokryloy käki – sininen satakieli. Kuoren väri on sinertävän vihreä, vaalea. Erilaisen kasvattajan kuorimuniin – sinisen lentäjän – kanan munat liittyvät ruskeat hiutaleet. Tässä tapauksessa laaja-siipisen hamppu muna on selvästi erilainen kuin isäntä-munat. Vaikka tämä ei estä sitä, että siniset karjankasvattajat vaipuivat varovaisesti epätavalliseen muniin ja vaalivat sen nukkumaan. Laaja-siipikarjan munat ovat soikeita ja ellipsoosia.

Crested cuckoo on kaunis lintu.

Hänen ulkonäönsä on hieman samanlainen kuin Magpies. Rauta-harmaa pää ja erikoinen nadhvoste töyhtökäet, ruskehtavan harmaa väri selkäpuolelle kehon koristeltu valkoinen läiskät siipien ja olkapäät. Seksuaalinen dimorfismi värjäämisessä on hyvin huonosti kehittynyttä. Miehen erottuva piirre on liesituulettimen läsnäolo päähän, joka on melko suuri. Naaralla on harja, mutta se on lähes näkymätön. Kavennetun ruoan pituus on noin neljäkymmentä senttimetriä, siipi on kaksikymmentä senttimetriä. Yksilöiden paino vaihtelee sadasta kolmekymmentä sata ja neljäkymmentä grammaa.Kesällä naaras purkaa kaksitoista-viisitoista munaa, jotka ovat melko suuria. Jokainen muna painaa noin kaksitoista grammaa, ja tämä on naisen itsensä painolla sadan ja kolmekymmentä gramman painoisena. Munat kaadetaan pääasiassa petoeläimiin ryöppeleviin lintuihin. Yleensä 2-4 munaa on sijoitettu yhteen pesään, joka on hyvin samanlainen kooltaan ja väriltään kuin rypäletuisten lintujen munat. Crested kurukkeen ruokavalio koostuu pääasiassa suurista hyönteisistä ja niiden toukoista.

Raakakukko on muuttolintu.

Riippuen siitä, missä tämän lajin edustajat elävät. Crested kurkun jakelualue kattaa Luoteis-Atlantin, eteläisen ja trooppisen Afrikan, Lähi-idän, Kreikan, Ranskan ja Iberian niemimaan alueet. Etelä-Afrikan asukkaat johtavat istumajärjestelyihin. Trooppinen ja eteläinen Afrikka muuttui peittyneen kurukan talvehtimiseksi.

Add a Comment