kattohaikara

Haikara

on suurten lintujen perhe, joka kuuluu jalkaisen järjestykseen. Storkin perheeseen kuuluu 6 sukua ja 19 lajia. Kaikille perheenjäsenille on tunnusomaista pitkä kaula, joka ulottuu päähän, pitkä kaula ja pitkät jalat. Zoballa ei ole.

Pieni uima-kalvo liittää haarojen kolme etusormaa. Näiden lintujen takaosa on heikosti kehittynyt. Haikara on käytännöllisesti katsoen tyhmä lintu. Tämä johtuu siitä, että he ovat vähentäneet äänikaapeleita.

Yleensä haukkojen perheenjäsenet ovat hyvin leveitä siipiä ja syvästi leikattu. Useat haikaratyypit tekevät merkittäviä muuttoliikkeitä vuosittain, ja yleensä haikaroita pidetään erinomaisina lentolehtinä. Nämä linnut käyttävät oikein ilman lämpötilaa voidakseen säästää energiaa lentäessään.

Lennon aikana haikarat vetävät kaulansa eteenpäin. Lukuisimmat ovat trooppisten vyörien maissa olevien haikaroiden populaatiot. Hyvin usein näet haikaroita kuumissa ja lauhkeissa leveysasteissa.

Corkin perheen tunnetuin edustaja on valkoinen haikara, jonka elinajanodote on noin kaksikymmentä vuotta. Lähes kaikki valkoiset haikarat ovat muuttolintuja – he matkustavat Intiaan tai Afrikkaan talvella (kaksi muuttoliikettä).

Haikaraja löytyy kaikilla mantereilla.

Tosiaankin Pohjois-Amerikassa niiden jakelu rajoittuu äärimmäisen etelän alueelle. Australiassa haikarat elävät vain maanosan koillisosassa. Näiden lintujen kolme laji pesivät Venäjän federaation alueella. Eurooppalaisessa Euraasian osassa on vain kaksi haikaraa. Tämä on valkoinen haikara ja musta haikara. Joskus harvinaisena vierailijana Euroopassa, voit nähdä keltaisen laskun kuoriaisen ja afrikkalaisen maraboun kouran edustajat. Yleensä elinympäristöä valittaessa haikarat suosivat alueita, jotka sijaitsevat säiliöiden lähellä, sekä avoimet tilat.

kattohaikara

Valkoinen haikara on tunnetuin haukkon perheen edustaja.

Valkealla haikalla on valkoinen hännän väri, paitsi siipien mustat päät. Näillä linnuilla on pitkä ohut nokka, jolla on punainen väri, pitkä kaula ja pitkät jalat, joille on ominaista myös punertava sävy. Mielenkiintoista on se, että tällä hetkellä, kun haikara on siivet taitettu, se voi olla harhaanjohtava vaikutelma, että lähes koko linnun musta väri. Muuten tämän ominaisuuden vuoksi tämä karjamurska ukrainan nimi – musta-hanhi on mennyt. Mies ja naaras valkoinen haikara ovat lähes identtisiä toistensa kanssa. Ero on yksilöiden koko – naaraspuolinen valkoinen haikara on vielä hieman pienempi kuin miehillä. Näiden lintujen kasvu vaihtelee yhdestä metristä satakaksikymmentäviisi senttimetriin, ja siipien korkeus on usein kaksi metriä. Aikuisen valkoisen haikarannan paino on noin neljä kiloa. Keskimäärin näiden lintujen elinajanodote on kaksikymmentä vuotta. Vaikuttaa siltä, ​​että valkoinen haikara on hyvin samanlainen kuin Kaukoidän kaiva. Kuitenkin äskettäin Kaukoidän kaivaa on erotettu itsenäiseksi lajiksi.

of Valkoisen hauen jakelu on melko laaja.

Se löytyy koko Euroopassa ja Aasiassa. Valkoinen haikara horjuttaa trooppisessa Afrikassa tai Intiassa. Ja tämä haikarat, jotka asuttivat Afrikan mantereen eteläosissa, noudattavat vakaata elämäntapaa. Jotkut Länsi-Euroopassa elävät haikarat ovat myös istumia. Nämä ovat alueita, joiden lämpimät talvet ovat ominaisia. Siirtyvät haikarat lähetetään talvehtimiseen kahdella reitillä. Elba-joen länsipuolella olevat henkilöt käyttävät seuraavaa reittiä: Gibraltarin sillan jälkeen nämä linnut jäävät talvisiksi Afrikassa. Tämä on trooppisten sademetsien ja Saharan aavikon välinen alue. Valkovenkien, jotka elävät itään Elben joen, edustajat siirtyvät Aasian ja Palestiinan kautta Aasian ja Aasian välisten muuttoliikkeiden aikana. Heidän talvipaikkansa on Afrikan mantereen alue Etelä-Afrikan ja Etelä-Sudanin välillä.Jotkut linnut talvi eteläisessä Arabiassa (vain pieni määrä kattohaikara) ja Etiopia (jos talvella pysähtyy vain enemmän lintuja, verrattuna Etelä-Arabia). Riippumatta tietystä alueesta, valkoiset haikarat kokoontuvat talvella valtavissa pakkauksissa, mukaanlukien tuhansia lintuja. Valkoisten haikaroiden lajien edustajat ovat usein Afrikassa, ei vain talvella, vaan myös kesällä. Iltapäivällä tapahtuu talviurheiluun liittyvien valkoisten hauvien siirtäminen. Ja linnut lentävät melko suurella korkeudella, vältä se meriveden yläpuolella. Lentoissa on usein mahdollista nähdä huiman haikaroita.

Valkoiset sukat siirtyvät pieniin ryhmiin.

Joskus koko pakkauksissa. Nämä ryhmät (tai pakkaukset) ovat syntyneet heti ennen talviurheiluun purjehtimista. Tällä kertaa, välittömästi jälkeläisten kasvatuksen ja kasvatuksen jälkeen. Lähtö alkaa kesällä tai syksyn ensimmäisellä kuukaudella. On olemassa aikoja, jolloin valkoisten haikarajien lento eri syistä viivästyy lokakuuhun saakka. Kuten edellä mainittiin, valkoiset haikarat tekevät lennoilla suuria korkeuksia päivällä. On mielenkiintoista, että liikkuvien valkoisten sorkkareiden nopeus etelään on kaksi kertaa pienempi kuin näiden lintujen liikkumisnopeus kohti niiden pesimistä keväällä. Jotkut ihmiset viettävät talvikauttaan suoraan pesimäalueellaan. Tilanne on havaittavissa esimerkiksi Tanskassa.

of Valkoisten suvun ruokavalio sisältää pääasiassa pieniä selkärankaisia.

Ja myös erilaisia ​​selkärangattomia. Asuminen Euroopan alueella haikarat eivät koskaan koskaan luovu vipareista, käärmeistä, sammakoista ja toadista. Lisäksi valkoisten haikaroiden suosikkiruoka on haudot ja heinäsirkat. Ruokavaliossa näistä linnuista myös kastemadoille maamyyräsirkat, Suojien, pieniä nisäkkäitä (pääasiassa tämän leverets, gophers, mol), liskot. Joskus he syövät pieniä kaloja ja hyvin harvoin pieniä lintuja. Kun etsit ruokaa, valkoiset sorkkat kulkevat hyvin siro ja hitaasti. Kuitenkin nähdessään potentiaalisen saalis, he tarttuvat siihen kevyesti.

Haikara käyttää samaa pesää useita vuosia.

Aiemmin nämä linnut käyttivät puita pesiensä perustamiseksi. Niissä haikaroiden avulla haarukat rakensivat valtavan pesän. Pääasiassa niiden pesimäpaikka oli ihmisen siirtokuntien välittömässä läheisyydessä. Hieman myöhemmin nämä linnut alkoivat varustaa pesiään eri rakennusten (mukaan lukien talot) katolla. Toisinaan ihminen auttoi haisun puolesta, joka rakensi heille erityisesti näitä rakennuksia. Äskettäin tämän lajin yksilöt järjestävät pesiä tehdasputkissa tai suurjänniteverkoissa. On mielenkiintoista, että vanhempi pesä, sitä suurempi on sen halkaisija. Lisäksi yksittäisten pesien paino saavuttaa useita centnerejä. Se on niin valtava pesä, että siitä tulee elämän paikka paitsi itse haikaroille, myös erilaisille pienille linnuille. Jälkimmäiset voivat esimerkiksi sisältää tähtikirjoituksia, varpuja, vaunuja. Melko usein pesä on “peritty” – vanhempien kuoleman jälkeen se on jälkeläinen. Vanhin pesä, jota useampi kuin yksi sukupolvi haikara on käyttänyt, on näiden lintujen rakentama pesä yhdessä Saksan tornista (maan itäosassa). Se toimi varastona 1549-1930.

kattohaikara

сам Valkoisten haikaroiden urokset ovat ensimmäisiä, jotka korvaavat pesimäalueet.

Ne ylittävät naiset vain muutaman päivän ajan. On aikoja, jolloin miehet tekevät kahden sadan kilometrin etäisyydellä yhden päivän sisällä. Storks palaa maahamme maaliskuun lopulla tai huhtikuun alussa. On mielenkiintoista, että valkoisen haikarin mies katsoo naispuolensa, joka näkyy ensimmäisen pesän pesässä; mutta jos ei kauan sen jälkeen, toinen naaras lentää pesään, niin molemmat kilpailevat oikeudesta tulla äidiksi. Ja tässä taistelussa uros ei ota mitään osaa. Se nainen, joka on vastustanut kilpailukykyistä taistelua, kutsuu mies uuteen pesään.Samaan aikaan mies heittää takaisin päänsä ja käyttää nokkaansa kaventavien äänien ansiosta ja luo suuremman resonanssin hän poistaa kielen kurkunpään. Mies tuottaa samanlaisia ​​kitaraääniä ja kun toinen mies lähestyy pesäänsä. Vain pose on erilainen. Valkoinen haiseva horisontaalisesti kiinnittää kaulaan ja kehoon samalla kun laskee tai nostaa siipiä. Joskus tapahtuu, että nuoret storkat lentävät vanhan uroksen pesään. Tämä johtuu siitä, että ensimmäinen on aivan liian laiska varustella oma pesäsi. Usein esiintyy taisteluja pesän omistajan ja vastustajien välillä, jotka eivät vastaa alustaviin uhkiin. Kun miehen kutsu hyväksytään, molemmat linnut, pesässä, alkavat taputtaa nokkaansa ja heittää päänsä taakse.

Nainen valkoinen haikara on 2-5 munaa.

Harvoin ne vaihtelevat yhdestä seitsemään. Munat ovat valkoisia. Sekä miehet että naiset osallistuvat siitosmuniin – yleensä roolit jakautuvat seuraavasti: naaras inkubaa yöllä ja mies – päivällä. Kanaa muutettaessa on aina olemassa erityisiä rituaalisia poseja. Siitosmunien kesto on noin kolmekymmentäkolme päivää. Vain syntyneet poikaset ovat avuttomia, mutta heitä on havaittavissa. Alun perin siipikarjan ruokavalio sisältää pääasiassa kastematoja. Vanhemmat heittävät heidät pois kurkustaan, ja jälkeläiset joko tarttuvat matkoihin lennossa tai he kerääntyvät pesään. Kun vanhemmat ikääntyvät, valkoiset haikarat poikaset pystyvät ottamaan ruoan, jota he kuluttavat suoraan vanhemmistaan.

of Valkoisten haikaraeläinten pesä on aikuisten tarkka valvonta.

Aikuislintuja heitetään usein pois kaikkien sairaiden ja heikkojen poikasten pesästä. Vain viisikymmentä-neljäsosa tai viisikymmentäviides päivä nuorten haikarien syntymän jälkeen laskeutuu pesästä. Tämä prosessi on kuitenkin taas vanhempien valvonnassa. Jopa lentoonlähdön jälkeen vielä kaksi tai puoli viikkoa vanhemmat syöttävät poikasia, ja aiset parantavat lennon taitoa. Täysin riippumattomat sorkat tulevat seitsemänkymmenen päivän ikäisiksi. Mielenkiintoista on se, että nuorten haikarien talvehtimiseksi lentää jo ilman johtajuutta aikuisista. Polku, jolle haikarat lähtevät elokuun lopussa, osoitetaan luonnollisella instinctilla. Aikuiset sama lentää talvella hieman myöhemmin – syyskuussa. Storks tulee seksuaalisesti kypsäksi kolmen vuoden iässä. Tästä huolimatta yksittäiset ihmiset alkavat pesiä vain kuusi vuotta synnytyksen jälkeen.

Haikara on lintu, joka on erittäin suosittu kansakulttuurilla.

Erilaiset mythopoeiset perinteet merkitsevät haikaraa jumaluutena, shamaanina, totemien esi-isinä, demiurgeina jne. Valkoisia haikaroita pidetään elämän ja kasvun symboleina, taivas ja aurinko, tuuli ja ukkonen, vapaus ja inspiraatio, ylhäältä ja profetia, runsaus ja hedelmällisyys.

Musta haikara on toinen haisun perheen edustaja.

Musta stork sisältyy Venäjän ja Valko-Venäjän punaisen kirjan luetteloihin. Lentäessään se on usein kellutustilassa. Tätä ominaisuutta on havaittu muissa haikaroissa. Lennossa myös mustahaikarat kallistuvat jalkansa takana ja vetävät kaulansa eteenpäin. Mustien haikarien ruokavalio sisältää lähinnä kalaa, selkärangattomia eläimiä ja pieniä vesieläimiä. Näin ollen näiden lintujen ruokintapaikoilla tulee tulvimetsää, jotka sijaitsevat lähellä vesistöjä ja matalaa vettä. Lisäksi talvehtimisen aikana mustien storkkien ruokavalio monipuolistuu suurien hyönteisten vuoksi, hieman harvemmin liskotuilla ja käärmeillä sekä pienillä jyrsijöillä.

kattohaikara

Musta haikara on musta.

Mustien haikarien piikki on pääosin musta, vaikka siinä on kuparipunaisia ​​tai vihertäviä vuorovesiä. Tämän linnun kehon vatsanpuoli on valkoinen ja kurkku, nokka ja pää ovat kirkkaan punaisia. Lisäksi kirkkaan punaisella värillä on harjanteen ja mustahaikaran silmissä ohittamaton tahra.

the Musta haikara on hieman pienempi kuin valkoinen haikara.

Mustahaikarin siiven pituus on suunnilleen yhtä suuri kuin viisikymmentäneljä senttimetriä. Tämän linnun paino on keskimäärin kolme kilogrammaa.

Mustahaikara pyrkii välttämään ihmisiä.

Musta haisua on hyvin salamurha. Tämän vuoksi haikarat valitsevat vanhojen tai kuurojen metsien elinympäristön, vesistöjen lähellä sijaitsevat alueet. Niinpä mustahaikun kuva löytyy lähivesien, metsien järvien ja jokien lähellä. Tämä laji asuu Euraasian metsäalueella. Mitä maamme edustajat tämän lajin asuvat alueella Itämereltä Uralille sekä alueella Etelä-Siperiassa saakka Kaukoitään (eniten edustajia mustahaikara pesii Primorye). Musta juurikkaiden asukkaat asuvat Etelä-Venäjällä. Nämä ovat Stavropolin alue, Dagestan ja Tšetšenian metsät. Mustahaikara talvella on Etelä-Aasia. Lisäksi Etelä-Afrikassa näkyy mustahaikara – täällä asuu lintujen istumapaikka.

Musta haikara on monogameinen lintu.

Voidaan jäljittää vain kolme vuotta synnytyksen jälkeen. Pesä, yleensä, varustaa kymmenen tai kaksikymmentä metrin korkeuteen. Se voi olla kivirakenteita tai vanhoja vanhoja puita. Edellytyksenä – pesimäpaikkojen on oltava kaukana ihmisen asumisesta. Pesää mustahaikara kerran vuodessa. On tapauksia, joissa näiden lintujen pesiä esiintyy korkealla vuoristossa. Se voi olla korkeus, joka saavuttaa 2200 metriä merenpinnan yläpuolella. Pesärakennuksen aikana mustahaikarat käyttävät oksia ja paksuja puiden oksia. Heidän väliinsä, haikara kiinnittää ne savi, turve ja maa. Vastaavasti valkoisiin storkkeihin tämän lajin edustajilla on yksi pesä monta vuotta. Maaliskuun lopussa – huhtikuun alussa on merkitty mustien haikarien saapuminen pesimäpaikkaan. Hämähäkki ja pörröinen valkoinen kohvoste, joka kutsuu naisen pesäänsä; Naaras asettaa neljä seitsemän munia. Kummallakin vanhemmalla on viha, joka kestää noin kolmekymmentä päivää. Mustien haikaroiden pesimättömyys näyttää epätasaiselta, koska inkubointi alkaa ensimmäisellä munalla. Uudelleen syntyneiden poikasten väri harmahtava tai valkoinen. Nokka-pohja on oranssinvärinen, ja kärjen kärki on vihertävän keltainen. Noin kymmenen päivän ajan jälkeläiset ovat vain pesässä. Sitten naapurit alkavat istua alas, he voivat seisomaan jalkaansa vasta kolmekymmentäviisi – neljäkymmentä päivää. Pesäpennuissa olevien mustahaikareiden viipymäaika on viisikymmentäviisi-kuusikymmentäviisi päivää. Aiseni saa ruokaa vanhemmiltaan neljä tai viisi kertaa päivässä.

Musta haikara ei muodosta pesäkettä.

Usein näiden lintujen pesät sijaitsevat vähintään kuuden kilometrin etäisyydellä toisistaan. Poikkeuksena on Itä-Transkaukasian alueella pesivien mustahaikaranta. Täällä pesät sijaitsevat vain yhden kilometrin päässä. Joskus näet jopa kaksi samassa puussa olevia mustia haikaroita.

a Mustahaikara kuuluu ääneen harvoin. Niin kuin valkoiset haikarat, nämä linnut ovat äärimmäisen haluttomia ääniin. Jos näin tapahtuu, niin yleensä, lennossa, kun mustahaikara julkaisee melko voimakasta huutoa. Sitä voidaan kutsua nimellä “chi-lin” tai “che-le”. Joskus mustat haikarat puhuvat hiljaa pesässä, pariskunnan aikana tämän lajin edustajat julkaisevat kovaa sipiä; Nämä linnut myös koputtavat hyvin harvoin. Punkilla on erittäin epämiellyttävä ja ikävä ääni.

the Valkoisia ja mustia haikaroita yritettiin ylittää.

Eläintarhat kertaa havaittiin, että mies mustahaikara alkaa hoitaa naispuolinen kattohaikara, vaan saada hybridi poikasia ja epäonnistuneet, suurelta osin johtuen merkittäviä eroja pariutumisen rituaaleja edustajia näiden kahden lajin.

kattohaikara

Kaukoittainen sorkka on harvinainen lintu.

Kaukoidän kaura on valkoiseen hautaan liittyvä laji. Tällä hetkellä lajin väestö on noin 3 000 yksilöä.Kaukoidän sorkka on listattu Venäjän punaisessa kirjassa.

Kaukoidän kauralla on paljon yhteistä valkoiseen haikaraon.

Ensinnäkin puhumme hampaan väristä. Koon mukaan Kaukoidän sorkka on hieman suurempi kuin mustahaikara. Lisäksi Kaukoidän kauralla on voimakkaampi nokka; kirkkaan punainen on näiden lintujen jalat. Beak väri – musta. Toinen ero kahdenlaisia ​​haikaraa on nokka poikaset väri – valkoinen haikara poikaset oli pukeutunut mustaan ​​nokka, kun kaukoidän haikara poikaset – punertavan oranssi.

Kaukoidän kauran löytyy vain Venäjällä.

Melkein niin. Itse asiassa tämän lajin lähes koko jakautuma-alue kuuluu Venäjän federaation alueelle. Nimi puhuu puolestaan ​​- nämä linnut pesivät Kaukoidässä. Tarkemmin sanottuna tämä on Primoryen ja Amurin alue. Lisäksi Kaukoidän kaura löytyy Mongoliasta, Koillis-Kiinasta ja Pohjois-Koreasta. Kaukoidän hauissa kerätään tarpeeksi varhain parvissa ja lentää talvehtimiseen (etelä- ja kaakkois-Kiina).

Kaukoidän urokset suosivat märkiä paikkoja.

Nämä linnut elävät lähellä märkiä paikkoja ja säiliöitä. Heidän ruokavalioon kuuluu vesi- ja vesieläimiä. Ne ovat selkärangattomia ja pieniä selkärankaisia. Lähinnä kaukoidän haikarat elävät sammakoita ja pieniä kaloja. Valittaessa pesimäkohtia, tämän lajin yksilöt yrittävät välttää ihmisen asutuksen läheisyyttä. Samaan aikaan Kaukoidän kaivaa harvoin rakentaa pesiä syrjäisiin, vaikeasti saavutettaviin paikkoihin.

Kaukoittaiset haisut varustavat pesiä korkealle puille.

Keskeytyspaikan valinnassa välttämättömänä edellytyksenä on läheisten säiliöiden läsnäolo. Se voi olla suot, järvet, purot. Puiden lisäksi muut korkeat rakennelmat voivat olla pesän paikka. Puhumme esimerkiksi sähkölinjoista. Pesän halkaisija Kaukoidän kauralla on noin kaksi metriä ja pesän korkeus voi vaihdella kolmesta neljään metriin. Yksi pesä (kuten muidenkin haikaroiden tapauksessa) palvelee tämän lajin yksilöitä monien vuosien ajan. Munat asetetaan huhtikuun lopussa. Kytkinmunien määrä on kahdesta kuuteen ja riippuu erilaisista olosuhteista. Avuton poikaset syntyvät noin kolmekymmentä päivää munasolun jälkeen. Naaras ja uros syöttävät jälkeläisensä, jotka ravitsevat ruokaa nokkaan. Kaukoidän kauristen seksuaalinen kypsyys ulottuu kolmesta neljään vuoteen.

Add a Comment