nisäkkäät

Suurin nisäkäs on sininen valas (Balaenoptera musculus). Tämän merinisäkkään aikuinen naaras voi saavuttaa 120 tonnia ja sen pituus on yli 26 metriä. Tällaisen valaan lapset syntyvät 3 tonnin ja 6 – 8 metrin pituisina.

Suurin maa-nisäkäs

on afrikkalainen elefantti. Tämän eläimen (Loxodonta africana africana) urokset saavuttavat 4-7 tonnin painon, ja kuidut ovat 3-4 metriä korkeita. Virallisesti rekisteröity suurin näytekappale oli uros ampui Angolassa vuonna 1974 ja painoi 12,24 tonnia.

Vaikein maa-nisäkäs

on jääkarhu. Vuonna 1960 Chaska-joen Alaskan lähellä ammuttiin polar-karhu, joka painoi lähes 900 kiloa. Hänen ruumiinsa peitto oli 1,5 metriä ja rungon pituus ääriviivan ääriviivasta hännän ja nenän välillä oli 3,5 metriä. Tässä näkökulmassa puhumme kehon tiheydestä.

Vaikein nisäkäs yleensä on sinivalkoinen naaras, joka painaa 190 tonnia. Se saatiin Etelämantereen vesillä vuonna 1947, valas pituus ylitti 27 metriä.

Pisin nisäkäs

on myös sinivalas naaras. Etelä-Atlantilla Georgian osavaltiossa heitettiin 33,58 metriä pitkä naaras.

Korkein nisäkäs

on kirahvi (Giraffa camelopardalis), joka asuu savaneissa pienellä kosteudella ja metsillä Saharan eteläpuolella Afrikassa. Tippelskirchin alalajien mies George oli 9-vuotiaana 6,1 metriä. Tietue rekisteröitiin Chesterin eläintarhassa Englannissa vuonna 1959.

Suurin hammas-nisäkäs on sperman valas. Ison-Britannian museossa on sperman valas (Physeter macrocephalus) alaleuka, joka ulottuu jopa 5 metriä pitkäksi. Tutkijat olettavat, että se kuului miehen, jonka rungon pituus oli korkeintaan 26 metriä. Mutta pisimpään täsmällisesti mitatuista sperman valaista kiinni vuonna 1950 lähellä Kuriles ja saavutti 20,7 metriä.

Kissoja pidetään pienimpänä nisäkkäänä. Laji (Craseonycteris thonglongyai) asuu vain 21 kalkkikiven luolasta Kaakkois-Thaimaassa. Vauvojen paino tuskin saavuttaa 2 grammaa, ja siipien korkeus on noin 13-14,5 cm.

Pienin ei-lentävä nisäkäs on käärmeen valkoinen hammas (Suncus etruscus). Sen pituus yhdessä pään kanssa ei ole yli 48 mm, mutta hännän pituus on 25-30 mm. Valkoisen hampaan paino on yleensä 1,5-2,5 grammaa, ja se elää Välimeren rannikolla ja Etelä-Afrikan eteläosassa.

Nopeimpia nisäkkäitä ovat beetah (Acinonyx jubatus), joka asuu Iranin, Itä-Afrikan, Afganistanin ja Turkmenistanin avoimilla alueilla. Sen suurin nopeus 550 metrin osassa on jopa 100 km / h. Pitkät matkat, pitkäkestoinen (Antilocapra americana) kulkee nopeammin kuin kaikki muutkin. Tämä eläin on Pohjois-Amerikan mantereella voi ajaa pituus 6 km, joiden keskimääräinen nopeus on 56 km / h, etäisyys 1,6 km – nopeudella 67 km / h ja pituus 800 metrin nopeudella 88,5 km / h.

Nopeimpia nisäkkäitä ovat tappava valas (Orcinus orca). Vuonna 1958 Tyynen valtameren koilliseen osaan kirjattiin 55,5 km / h. On näyttöä siitä, että samat nopeudet voidaan kehittää valkoisilla siivekkäillä pyöriäisillä, kuitenkin vain lyhyillä etäisyyksillä.

Hiljain nisäkäs

on kolmipäinen linnu (Bradypus tridactylus), joka asuu Etelä-Amerikan trooppisissa metsissä. Eläin liikkuu maassa keskimäärin 1,8-2,4 metriä minuutissa, tai 0,1-0,16 km / h. Kuitenkin puissa härkä liikkuu nopeammin – jopa 4,6 metriä minuutissa tai jopa 0,27 km / h.

Kissa.

Kissaeläimistä suurin on tigeri. Miesten Panthers tigris altaica on keskimäärin 3,15 metriä, sen korkeus on 107 cm ja paino noin 265 kg.

Heikoin

-leijona ammuttiin Etelä-Afrikassa vuonna 1936, paino oli 313 kg.

Pienin kissa

on Bengali.Yhdessä pään kanssa kehon pituus on 35-48 cm. Keskimääräinen naaras johtaa vain 1,1 kg ja uros 1,5-1,6 kg. Lapset asuvat Etelä-Intiassa ja Sri Lankassa.

Primatiitit.

Suurin kädellisten

gorilla (Gorilla gorilla graueri). Asuvat tasangoilla Kongon koiraat voivat saavuttaa 163 kg, ja niiden korkeus on 180 cm.

ylin kädellinen

vuoren gorilla. Vuonna 1938 uros ammuttiin kuolleena Belgian Kongossa, jonka korkeus harjanteesta kantapäihin oli 1,95 metriä.

Kädellisten vaikeimpia ovat myös vuoren gorilla.

San Diegon eläintarhassa Kaliforniassa vuoteen 1944 asui mies, jonka paino oli 310 kg.

Pienin ensisijaisuus

on hiiren lemuri. Tietenkin, tupayas ei ole otettu huomioon, jotka ovat hyvin alkukantaisia ​​ja samanlaisia ​​ruuveja. Niinpä kääpiöpyrämähiiri löydettiin melko äskettäin Madagaskarissa. Pään pituus on 62 mm, hännän pituus noin 13 mm ja paino noin 300 grammaa.

Suurin osa karjankasveista on meri-elefantti (Mirounga leonina), joka asuu subantarkkisen saaren alueella. Sen suurin ympärysmitta on 3,7 metriä ja paino voi olla jopa 3 tonnia. Yleensä meri-elefantin lisäksi on myös tavallisia ja korvattuja tiivisteitä ja walruksia pinnipedien järjestykseen.

Pinnipedit.

Pienin eväjalkaisiin

on Galapagos fur tiivisteen (Arctocephalus galapagoensis). Hänen aikuisten naaraiden pituus on vain 1,2 m ja niiden paino on enintään 27 kg. Miehet ovat suurempia, painavat jopa 64 kg ja voivat kasvaa jopa 1,5 metriä.

Nopein pinniped

on merileijona (Zaiophus californianus). Nopeus jerkille lyhyellä etäisyydellä vahvistettiin tälle eläimelle 40 km / h. Maalla on nopein rapu-syövä tiiviste (Lobodon carcinophagus), joka pystyy kulkemaan jopa 25 km / h nopeudella.

Jyrsijät.

Suurin jyrsijä

on cappuccino (Hydrochoerus hydrochaeris), joka asuu Etelä-Amerikassa. Rungon pituus pään kanssa voi saavuttaa jopa 1,3 metriä ja painon – jopa 79 kg. Vankeudessa karpal voi tulla liikalihavia, tällaiselle näytteelle on tallennettu ennätys 113 kg: lla.

ja pienin jyrsijä

on pohjoisen kääpiö hamsteri (Baiomystaylori), joka asuu Arizonassa, Texasissa ja Meksikossa, samankokoinen ja on salpingotus (Salpingotulus Michaelis), asua Pakistanissa. Näissä jyrsijöissä pään pituus yhdessä rungon kanssa ei ole yli 3,6 cm, kun hännän pituus on kaksinkertainen.

Add a Comment